Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@07:41:00 GMT

سرباز‌های کوچک «حاج قاسم»

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۸۸۹۴۴

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح جمعه بود که خبر خانه به خانه گشت. کوچه به کوچه بهت شد و شهر به شهر اشک. خیلی‌ها در دقایق و ساعات اولیه منتظر تکذیب بودند. منتظر خبری که بگوید به ما اطلاعات غلط دادند و او زنده است. سرداری که مردم ایران به جای لقب و عنوان نظامی او را «حاج قاسم» صدا می‌زنند، نرفته است؛ که اصلا مگر قرار بود برود؟

مادر و پدرانی که سال‌های انقلاب و ترور‌های کور و بعد از آن سال‌های جنگ و شهادت را یادشان بود با چشم‌های اشکبار خاطرات روز‌های غمگین دیروز را مرور کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پدر‌ها و مادر‌های جوان، این روز‌ها یک چشم‌شان اشک بود یک چشم‌شان به نگاه‌های پرسشگر فرزندان خردسالشان. چرا گریه می‌کنی؟ چه کسی شهید شده؟ شهید یعنی چه؟ و. هزاران سوال دیگر که نیاز بود پاسخ درستی به آن داده بشود. صبح جمعه ۱۳ دی ماه سال ۹۸، روزی بود که مادران و پدران باید در میانه اشک و بغض بذر تربیتی را می‌کاشتند که ۶۳ سال پیش، مادر سپهبد شهید قاسم سلیمانی کاشته بود.

در این گزارش چند روایت از رویارویی والدین با سوالات بچه‌ها درباره شهادت سردار سلیمانی و تلاش آن‌ها برای نشان دادن اسم و راه سردار به بچه‌ها جمع‌آوری شده است.

چرا باید بگوییم مرگ بر آمریکا؟

فاطمه کیا در ابتدا در توییتر درباره واکنش دختر خردسالش به خبر شهادت سپهبد سلیمانی با هشتگ «ما عزیر از دست داده‌ایم» نوشت: «زهرا بدو اومده میگه مامان گریه نکن، اون اون آقاهه شهید نشده. داره تو تلویزیون حرف می‌زنه.»

او در یک توییت دیگر نوشت: «نسل بعدی اگه ندونه چرا باید از آمریکا متنفر باشیم، از کم‌کاری من و توئه. با این بغض‌هایی که تو گلومونه، با این نفرت‌هایی که از آمریکا و اسرائیل تو قلبمونه، بچه‌هامونو بزرگ می‌کنیم.»

زهرا صبور در توییت کوتاه و با هشتگ «انتقام سخت» نوشت: «ولی ترامپ به دهه نودی هامون یاد داد چرا باید بگن مرگ بر امریکا»


سرباز‌های کوچک حاج قاسم

آباندخت سیفی برای عکسی از پسرش که به لباس فرم مدرسه عکس حاج قاسم را سنجاق کرده است نوشت: «ما عکس تو را به کوی و میدان زده‌ایم/ تصویر تو را به پرده جان زده‌ایم/ در صفحه قاموس لغت بعد از تو/ بر معنی عشق خط بطلان زده‌ایم.

این کاربر در توییت دیگری نوشت: «تلویزیون داشت مستند نشون می‌داد درمورد مدافعان حرم و حشدالشعبی و داعش. یه تصویر نشون داد که داعشیا دست یه بچه رو کشیده بودن و می‌ز‌دنش. غزل پرسید مامان داره بچه‌هه رو می‌زنه؟ گفتم آره. داعشه. آدم بدی هستن. گفت بریم نجاتش بدیم. گفتم حاج قاسم قبلاً نجاتش داده»

حامد عسکری، شاعر و نویسنده نیز یک نقاشی از پسر خردسالش به اشتراک گذاشت و از زبان او نوشت: «الو بابا سلام عکس #حاج‌قاسم رو کشیدم میگم مامان بفرسته برات تو روزنامه‌تون چاپ کنی. من: اشک اشک اشک»

دشمن بدونه لالایی بچه‌های ما، قصه نابودی آمریکا و اسرائیله.» فاطمه محبی هم با هشتگ انتقام سخت نوشت: «امشب قصه شهادت سردار سلیمانی رو برای بچه‌ها گفتم. دخترم پرسید: حالا دیگه سرباز نداریم؟ گفتم ایران پر از سربازه. پسر ۴ ساله‌ام گفت: تازه ما ۴ تا هم هستیم.

مرضیه ابراهیمی در اینستاگرام نقاشی از دخترش منتشر کرد و نوشت: «این نقاشی رو دختر چهارساله من کشیده. گفن سرباز خدا رو کشیدم همون که براش گریه می‌کنی. گفت تو تلویزیون همش روی خاک‌ها راه می‌رفت براش خاک کشیدم.

راضیه شرفی نیز در اینستاگرام یک متن منتشر کرد: «اصولا روز جمعه روز گردش و شادی ما با بچه‌هایت. اما امان از این جمعه. بچه‌ها از صبح که دیدن مشکی پوشیدم و هرچند دقیقه یک بار چشمام از اشک پر و خالی میشه، طفلی‌ها دمغ شدن.

بعدازظهر دیدم بوی سوختنی از اتاقمون میاد. سروصداشونم نمیاد. تا درو باز کردم دیدم رو تخت نشستن برق رو خاموش کردن شمع روشن کردن. ساجده میگه مامان شام غریبان گرقتیم. دوباره چشمام پر از اشک شد. میگه مامان ببین با تسبیح پرچم ایران درست کردیم.»

درس مقاومت در مدارس

جواد جلالی عکس‌هایی از یک دبیرستان پسرانه که دسته عزاداری حماسی برگزار کرده‌اند منتشر کرده و نوشته است: «امروز بچه‌های دبیرستانمون، بعد از جلسه امتحان، دسته حماسی_عزاداری در شهادت حاج قاسم سلیمانی راه انداختند، خدا خیرتون بده، فداتون بشم، خدا توفیق شهادت به همه مان بده انشاالله.

محمدمهدی حاجی‌پروانه، خبرنگار؛ در حساب توییترش نوشت: «گفت: بچه‌ها رو دوشنبه با خودمون ببریم. باید ببینن یه قهرمان رو چه جوری باید بدرقه کرد. گفتم: خیلی دوست دارم. ولی کلاس شون... گفت: کلاس درس بهتر از تشییع؟!

یک معلم هم استوری از نقاشی دانش‌آموزش منتشر کرده است. در این نقاشی سردار سلیمانی میان گل‌ها کشیده شده و دانش‌آموز روی برگه‌اش نوشته: سردار ترسو نبود.

معلم دیگری هم در استوری‌اش نوشت: «قصه امروز رو بچه‌ها خودشون می‌گفتن. جمله‌ها را خودشون کامل می‌می‌کردن؛ و من پشیمون از اینکه چرا فکر می‌کردم، چون کلاس اولن این چیز‌ها رو نمی‌فهمن و هیچی نمی‌گفتم بهشون. از امروز قرار با قهرمان‌های بیشتری آشنا بشن. به زبون خودشون.

مونا اسکندری عکسی با انتشار عکسی از پسرش با سربند «یامهدی ادرکنی» نوشت: «حال‌مان بد است. اما اگر قرار است سلیمانی‌ها تربیت کنیم باید مثل سردار، دل بزرگی داشته باشیم و غمهایمان را سو و جهت بدهیم و دشمن را نشانه بگیریم. محمد امروز با لباس رزم به مدرسه رفت.»

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۸۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل طراحی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تا پایان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت گفت: این شرکت طراحی بنیادی پروژه پتروپالایشگاه شهید سلیمانی را تا پایان امسال تکمیل می‌کند و امیدواریم عملیات اجرایی این پروژه سال آینده آغاز شود، - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در حاشیه نخستین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: گام مهمی که شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در دولت سیزدهم برداشته، دریافت دانش فنی واحدهایی است که تاکنون ازسوی شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا صادر می‌شد و هم‌اکنون این دانش فنی در کشور وجود دارد.

وی تأکید کرد: امروز این همت و هدف در بزرگ‌ترین پروژه پتروپالایشگاهی شهید سلیمانی تجمیع شده است و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، طراحی بنیادی واحدهای لیسانس و غیرلیسانس این پروژه را به‌عهده دارد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت با اشاره به اینکه گام‌های اولیه خوبی در طراحی بنیادی این پتروپالایشگاه برداشته شده است، گفت: دی‌ماه پارسال طراحی را آغاز کردیم و در کمتر از سه ماه نخستین بخش این پروژه به مرحله مناقصه رسید و امیدواریم تا نیمه نخست امسال بخش دوم و تا پایان سال طراحی بنیادی آن تکمیل و فازهای اجرایی یکی پس از دیگری عملیاتی شود.

احمدی بیان کرد: پارسال در تأمین منابع مالی پروژه‌ها با فراز و نشیب‌های زیادی روبه‌رو بودیم، اما چند رکورد هم داشتیم و در حوزه احداث خطوط لوله و مخابرات نفت پیشرفت 50 درصدی در اجرای پروژه‌ها رقم خورد. رکورد دفن 13 کیلومتر خط لوله در یک روز را ثبت کردیم، همچنین در اجرای ابرپروژه‌های پالایشی، رکورد پیشرفت 32 درصدی در یک سال بی‌سابقه بود که در دولت سیزدهم به‌دست آمد.

وی گفت: در صورت تأمین به‌موقع منابع مالی پروژه‌ها، توان کافی در مشاوران ما برای اجرای به‌موقع پروژه‌ها وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت اساسی‌ترین چالش در اجرای پروژه‌های پالایشی را تأمین به‌موقع منابع مالی پروژه‌ها اعلام کرد و گفت: در پروژه فراسرزمینی پالایشگاه ونزوئلا چند گام اساسی برداشتیم که مهم‌ترین آن این بود که با وجود استاندارد مورداستفاده طراحی آمریکا در این پالایشگاه، استانداردهای خودمان را پیاده کردیم. افزون بر آن توانستیم خدمات سازندگان و تولیدکنندگان داخلی خود را صادر کنیم. در گام سوم، فنون صدور خدمات و معاملات بین‌المللی بر تجربه و دانش ما اضافه شد.

احمدی با اشاره به اجرای عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه ال‌پالیتو در آینده نزدیک، افزود: در پروژه‌های خارجی در آغاز راه هستیم که امیدواریم آیندگان در این مسیر هموار حرکت کنند و از صدور خدمات فنی - مهندسی به دیگر کشورها بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اینکه در صورت تأمین منابع مالی 9 پروژه خطوط لوله را امسال به بهره‌برداری خواهیم رساند، افزود: تا تیرماه امسال 7 واحد فرآیندی پیچیده طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: همچنین واحد پیچیده و تخصصی هیدروکراکر این پروژه به‌عنوان بزرگ‌ترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه به ظرفیت 42 هزار بشکه به‌زودی عملیاتی شود، با راه‌اندازی این واحد همه محصولات ال‌پی‌جی، نفتا، نفت سفید، گازوئیل با استاندارد یورو 5 اروپا تولید خواهد شد.

احمدی گفت: همچنین از بهره‌برداری زودهنگام خط لوله تبریز - خوی - ارومیه تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال خبر داد و افزود: این پروژه به طول 220 کیلومتر 14 اینچ و 16 کیلومتر 7 اینچ، در مجموع 236 کیلومتر تعریف و اجرا شده است.

وی افزود: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیش از 60 سال سابقه یکی از شرکت‌های بزرگی طراحی و پروژه‌ای است که تاکنون خدمات زیادی در حوزه پایین‌دست ارائه کرده و در طراحی و ساخت تمامی پالایشگاه‌های کشور نقش داشته است. این شرکت با بیش از 14 هزار کیلومتر ساخت خطوط لوله نقش مهمی در تأمین انرژی ایفا کرده است و همه پالایشگاه‌ها از خدمات و استانداردهای این شرکت بهره برده و خواهند برد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: اجرای پروژه‌های فراسرزمینی به‌واسطه تکالیفی است که وزیر نفت به‌عهده این شرکت گذاشته است، طبیعتاً این راه باز است و ادامه خواهد داشت و فقط منوط به پروژه ونزوئلا نخواهد بود. هم‌اکنون نیز با چند کشور در حال مذاکره هستیم که به‌محض عملیاتی‌شدن، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

احمدی با اشاره به به‌کارگیری توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان در اجرای پروژه‌های شرکت ملی مهندسی اعلام کرد: در پروژه ونزوئلا از توان و تخصص چند شرکت دانش‌بنیان استفاده کردیم که ماحصل خدمات ارائه‌شده از سوی این دست از شرکت‌های فعال، صدور بالغ بر 2 میلیون قلم کالای تولیدی داخل کشور بود که این موضوع نشان‌دهنده حجم بالا و ابعاد تخصصی گسترده این پروژه است.

وی ادامه داد: در پروژه ونزوئلا به‌دلیل نداشتن نقشه و مدارک فنی مهندسی، به‌ناچار از مهندسی معکوس استفاده کردیم. شرکت‌های دانش‌بنیان ملزم شدند با مراجعه حضوری، عکس و فیلم تهیه کرده و براساس یک‌سری داشته‌ها، به تولید محصول اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران یادآور شد: حوزه کاری این شرکت بسیار وسیع است، به‌نحوی‌ که از یک دانشجو گرفته تا شرکتی که سابقه صدساله دارد، می‌توانند در آن نقش ایفا کنند. پهنه کاری شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت همه تخصص‌ها و رشته‌ها را چه در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان و چه در قالب عرصه دانشگاهی در بر می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بیان کرد: ما در سال 1403 بیش از 900 کیلومتر به ظرفیت خطوط لوله و انتقال فرآورده در کشور اضافه خواهیم کرد که عدد بزرگی است.

احمدی با اشاره به به‌کارگیری توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان در اجرای پروژه‌های شرکت ملی مهندسی گفت: در پروژه ونزوئلا از توان و تخصص چند شرکت دانش‌بنیان استفاده کردیم که حاصل خدمات ارائه‌شده از سوی این دست از شرکت‌های فعال بالغ بر 2 میلیون قلم کالای تولیدی بود که این موضوع، حجم بالا و ابعاد تخصصی گسترده کار را نشان می‌داد.

وی ادامه داد: در پروژه ونزوئلا به‌دلیل نداشتن نقشه و مدارک فنی مهندسی، به‌ناچار از مهندسی معکوس استفاده کردیم و شرکت‌های دانش‌بنیان ملزم شدند با مراجعه حضوری، عکس و فیلم تهیه کنند و براساس یک‌سری داشته‌های به‌دست‌آمده، به تولید محصول اقدام کردیم.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران یادآور شد: حوزه کاری این شرکت بسیار وسیع است، به‌نحوی‌ که از یک دانشجو گرفته تا شرکتی که سابقه صدساله دارد، می‌توانند در آن نقش ایفا کنند. پهنه کاری شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت همه تخصص‌ها و رشته‌ها را چه در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان و چه در قالب عرصه دانشگاهی در بر می‌گیرد.

احمدی درباره اجرای گام دوم طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان بیان کرد: منابع مالی واحدهای تکمیلی طرح توسعه و تثبیت در بودجه سال 1403 تخصیص داده شده است، مقدمات کار در حال انجام است و هم‌اکنون پیشرفت 14درصدی دارد.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های طرح مذکور در حال آماده‌سازی است، تصریح کرد: در صورت تأمین منابع مالی به‌موقع قطعاً شاهد سرعت و پیشرفت سریع در اجرای فاز دوم این طرح خواهیم بود.

وی با اشاره به آخرین وضع طرح‌های ارتقای کیفی نفت کوره در پالایشگاه‌ها گفت: یکی از مهم‌ترین افتخارات سال گذشته شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، انتخاب این شرکت از سوی وزارتخانه‌های نفت و اقتصاد و دارایی و همین‌طور سازمان برنامه‌وبودجه، به‌منظور نظارت بر اجرای طرح‌های کیفی‌سازی، با هدف کاهش نفت کوره در پالایشگاه‌های کشور است. به همین منظور، نشست‌های پرشماری برگزار و طرح‌ها و پروژه‌هایی هم پیشنهاد شد که ما به‌عنوان شرکت منتخب ملزم هستیم هر سه ماه یک‌ بار گزارش عملکرد پروژه‌ها را ارائه کنیم و هم‌اکنون در حال آماده‌سازی برای ارائه گزارش سه ماه نخست امسال هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تصریح کرد: در سال 1403 بیش از 900 کیلومتر به ظرفیت خطوط لوله و انتقال فرآورده در کشور اضافه خواهیم کرد که عدد بزرگی است.

احمدی تصریح کرد: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران متولی اصلی برگزاری همایش هوش مصنوعی است. درحقیقت این شرکت به‌واسطه مهندسی‌بودن در روز پنجم اسفند امسال هم‌زمان با روز مهندس این همایش برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرکز مطالعات عراق با ۷۰ عنوان به نمایشگاه کتاب رسید
  • ببینید | روایت سردار سلیمانی از علت ردصلاحیت شدن خود در گزینش سپاه
  • تکمیل طراحی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تا پایان ۱۴۰۳
  • داوران بازی تیم ملی فوتبال معرفی شدند
  • سلیمانی: تاریخ انتخابات فدراسیون ژیمناستیک تغییر نمی‌کند/فدراسیون جهانی از مواضع خود کوتاه نمی‌آید
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • «توافق‌نامه» همچنان معتبر است/ تمدید اجرا
  • سلیمانی: اخراج رفیعی درست بود؛ بنیادی‌فر قضاوت بی‌نقصی داشت
  • یک سرباز آمریکایی در روسیه به اتهام دزدی بازداشت شد
  • تماس منافقین برای تخلیه اطلاعاتی پرستار بیمارستان محل حضور شهید سلیمانی‌ | بشنوید